Corona
Veilig langskomen blijft zeker mogelijk!

Al jarenlang verwelkomt en begeleidt "Les Petits Sapins de Waterloo" kinderen van 3 tot 18 jaar in residentiële opvang. Het huis is groot en mooi. Het oogt imposant en straalt aldus een gevoel van veilige haven uit, maar tegelijkertijd stelt het zich open naar anderen en de wereld. Het huis is de basis waarop kinderen verrijkende en veerkrachtige levenservaringen kunnen opdoen. We willen ervoor zorgen dat elke ruimte bijdraagt aan het welzijn van de kinderen. Dat doel hebben we voor ogen bij de vernieuwing van de badkamers.

Het tumult te wijten aan uitbarstingen van innerlijke onrust bij onze kinderen veroorzaakt slijtage, schade en onvermijdelijke veroudering. Harten en geesten lijden, en het meubilair moet de expressie van dit lijden ondergaan. We moeten niemand beschuldigen. Het is gewoon zo.

We komen bij de redenen die me ertoe brengen deze paar regels te schrijven om samen met u na te denken over de plaats die de badkamer in ons leven inneemt. Deze wordt vaak gedegradeerd tot een utilitaire rol, een functionele ruimte waarin ochtend- en avondrituelen plaatsvinden. Toch schuilen er achter deze schijnbare eenvoud soms onderschatte realiteiten, vooral wanneer deze ruimtes van bijzonder belang zijn voor kinderen. Kruip eens even, al is het maar voor een moment, in het hoofd van deze kinderen. De badkamer wordt veel meer dan alleen een toilet: het is een toevluchtsoord dat veiligheid en comfort biedt te midden van de stormen van het leven. Het biedt de kans op een verwenmoment, een pauzeknop om rustig voor zichzelf te kunnen zorgen.

Het renoveren van een badkamer voor kinderen gaat veel verder dan de pure esthetiek. Het is een daad van liefdevolle zorg, een verklaring dat elk kind een veilige en rustgevende omgeving verdient. Levendige en geruststellende kleuren, uitrusting afgestemd op hun grootte en specifieke behoeften, een warme sfeer die vertrouwen en ontspanning bevordert - dat is wat een doordachte renovatie kan bieden.

Door onze kinderen gerenoveerde badkamers aan te bieden, investeren we in hun emotioneel en fysiek welzijn. Aangename ruimtes bevorderen het zelfvertrouwen, de persoonlijke hygiëne en het ontwikkelen van gezonde routines. De renovatie overstijgt het eenvoudig herstellen van tegels of het vervangen van kranen: ze creëert een atmosfeer die de geest en het hart geneest en voedt.

De Federatie Froidure ondersteunt deze renovatie voor een bedrag van 10.000€.
Wenst U dit project te steunen, vermeld dan bij uw gift "gift renovatie badkamers".
Van harte dank!

 

 

 

Elk project maakt een verschil

Elk project draagt bij aan het welzijn en de ontwikkeling van het kind of de jongere.
Op kleine of grotere schaal. Persoonlijk of in groep. Maar steeds met een positieve impact!
 

Ik doe een gift

Federatie Froidure vzw

Parmentierlaan 19 bus 4
1150 Brussel
 
02 771 08 10
infodesk@froidure.be​​​​​​​​​​​​​​
 
KBO 0409 655 348
RPR Brussel
 

Inschrijving nieuwsbrief "Info Froidure"